Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente, sectie binnen de Linie, tel.nr. kerkgebouw 0223.614567
 
 
Contact opnemen via de website: Contact opnemen via de website:

Over/voor de website:


Indien u inzage wenst in het reglement van de website, kunt u dit opvragen bij de redactie.

Voor het kerkelijk bureau: 
http://www.pkndenhelder.nl/KerkelijkBureau/KBHome.aspx

 
Waar vind u ons -kaart, adres- Waar vind u ons -kaart, adres-

kaart

 
50 jaar Opstandingskerk 50 jaar Opstandingskerk

Den Helder januari 2008

Aan de lezer
Evenals in het boekje van de viering van het 40-jarig bestaan van onze kerk is het ook nu niet de bedoeling een uitgebreide beschrijving te maken.
In de voorgaande boekjes is reeds uitgebreid stilgestaan bij de voorgeschiedenis en het ontstaan van de “Opstandingskerk”, ds.G. van Herk heeft als laatste zijn visie gegeven op de toekomst in de komende 10 jaar.

Hierin schetste hij dat er over die toekomst weinig te voorspellen was. Hij heeft zich daarom bepaald tot de situatie zoals die op dat moment was.
In de laatste 10 jaar........

 
1958-1998: 40 jaar Opstandingskerk 1958-1998: 40 jaar Opstandingskerk

Het ligt niet in de bedoeling, bij de viering van 40 jaar ‘Opstandingskerk’ een uitgebreid boekje te maken. Bij de viering 30 jaar ‘Opstandingskerk’ is een boekje uitgegeven met de voorgeschiedenis en het ontstaan van de kerk.

Als laatste schrijft ds. B. de Haan haast profetische woorden waarin een toekomstbeeld geschetst wordt hoe de kerk er bij het 40-jarig bestaan ervan uit zou kunnen zien. Hoe de toestand er heden ten dage uitziet hopen wij in dit boekje duidelijk te kunnen maken. Wat de bestaande situatie ook mag zijn, de droom blijft. Er is een weg in die richting ingeslagen, en ook nu willen wij de tijdslijn doortrekken naar de toekomst. Hoe zal de gemeente zijn rond de tijd dat het 50-jarig bestaan van de kerk gevierd wordt?

1958-1998: 40 jaar Opstandingskerk

 
1958-1988: 30 jaar Opstandingskerk; Bouwen, werken, dromen 1958-1988: 30 jaar Opstandingskerk; Bouwen, werken, dromen

 1958-1988        30 jaar     Bouwen, werken, dromen

Woord vooraf
Gedenken is goed. Niet om het verleden mooier voor te stellen dan het was. Vroeger was niet alles beter. Ook toen hebben we veel fouten gemaakt. Gedenken is goed, om te vragen wat uit het verleden je inspireren kan. Als ik terugdenk aan 30 jaar geleden – de bouw van de Opstandingskerk – dan krijg ik nog altijd een zeker geluksgevoel.......

In en om de Opstandingskerk Den Helder

 
Van Spoorstraat naar Prins Hendriklaan Van Spoorstraat naar Prins Hendriklaan

Op 9 november 1993 hebben Ds. U.A.Faber en Ds. J.L.Oosterhoff de eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe Bethelkerk, waarna op 15 oktober 1994 de kerk feestelijk is geopend. De eerste kerkdienst vond plaats op 16 oktober 1994.

Van Spoorstraat naar Prins Hendriklaan

 
Gereformeerde Kerk Den Helder, 1840-1990 Gereformeerde Kerk Den Helder, 1840-1990

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Gereformeerde Kerk in Den Helder werd door de 'stuurgroep 150 jaar Gereformeerde Kerk' namens de K.A.Z. een jubileum album aangeboden.

Dit boek biedt u informatie over 150 jaar Gereformeerde Kerk in Den Helder.

 
Over drie kerkgebouwen en drie dominees, artikel uit 'Levend Verleden' Over drie kerkgebouwen en drie dominees, artikel uit 'Levend Verleden'

Over drie kerkgebouwen en drie dominees, de Bethelkerk, de Rehobothkerk en de Duinkerk, in die tijd met de dominees Hamming, Hartkamp en Swen

Artikel uit “Levend Verleden”, uitgave van de Helderse Historische Vereniging, december 2004, door Siebold Hartkamp

 
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.