Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente, sectie binnen de Linie, tel.nr. kerkgebouw 0223.614567
 
 
Achterzaal

Achterzaal

Sinds advent 2006 wordt er wekelijks in de achterzaal een avondgebed gehouden. In verband hiermee is deze zaal in 2010 aan liturgische vieringen aangepast. Op bijgaande foto ziet u het resultaat.

Er staat een tafel voor liturgisch gebruik. Het ontwerp en de realisatie hiervan zijn te danken aan de inspanningen van Jan Gerkema, de toenmalige voorzitter van de (toen nog) wijkraad van kerkrentmeesters.

Verder hangt tegen de achterwand een kruis. Dit kruis is, op ons verzoek, gemaakt door Ad Biersteker, Badhuisstraat in Huisduinen.

Een paar woorden over de betekenis van zijn ontwerp:
Het kruis bestaat uit twee verschillende materiaalsoorten.
Het onderste deel is grillig en gemaakt van roestig ijzer en symboliseert het kruis als lijdensvoorwerp. Dit geldt ook voor de drie spijkers die dwars zijn aangebracht. Het aantal staat voor Vader, Zoon en heilige Geest. De spijkers aan de bovenzijde verwijzen naar de doornenkroon die Jezus droeg. De beide uiteinden van de dwarsbalk symboliseren een ontvangende en een zegenende hand.
Het bovenste deel van het kruis is gemaakt uit glanzend roestvrij staal en symboliseert de opwekking met Pasen.

Tijdens de adventsperiode en in de 40-dagen tijd wordt de achterzaal wekelijks voor het avondgebed gebruikt. U bent uiteraard altijd welkom, maar in dit geval nodigen we u van harte uit om op woensdagavond van 19.15 – 19.45 uur met ons een moment van stilte en overdenking midden in de week te beleven.
 

terug
 
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.