Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente, sectie binnen de Linie, tel.nr. kerkgebouw 0223.614567
 
 
Palmpasen 2016 Palmpasen 2016

Palmpasen
In veel streken in ons land is het de gewoonte om op palmzondag (de zondag voor Pasen) met een prachtig versierde palmpaasstok naar de kerk te gaan of in optocht door de stad of het dorp te lopen. Zo’n palmpaasstok zit vol symbolen van het paasevangelie.
Het haantje bovenop duidt op Petrus die Jezus verraadde toen de haan 3x kraaide
De groene takken wijzen op de intocht in Jeruzalem en de kruisstok geeft het kruis van Golgotha aan.

De stok wordt gemaakt door 2 latjes kruiselings aan elkaar vast te maken. Het kruis wordt versierd met groene takken en slingers van noten, rozijnen, en sinaasappels. Het kan natuurlijk ook met mooie papieren slingers en allerlei zelfgemaakte versieringen van papier, zilverfolie, kraaltjes en knopen.
Op de top van de stok komt dan nog een van brood gebakken haantje. Vroeger zongen de kinderen ook nog een liedje tijdens de palmpaasoptocht:
Palm, palmpasen, 
Ei koer ei (=kyrie eleison)  

Over ene zondag, dan hebben wij een ei    
Eén ei is geen ei    
Twee ei is een half ei    
Drie ei is een paasei!
Zaterdag 19 maart van 11.00 tot 14.00 uur zijn zowel volwassenen als kinderen welkom in de SooSruimte van de kerk om een kruisstok te versieren. De bedoeling is dat er veel stokken worden gemaakt zodat de aanwezigen deze naar gemeenteleden en niet-gemeenteleden kunnen brengen na de dienst op palmzondag.
Je kunt zelf een stok meenemen maar we hebben er ook in de kerk. Er is groen aanwezig, materialen om te versieren en broodhaantjes. Maar je kunt ook je eigen spulletjes meenemen. Welkom!                                                                                                Werkgroep eredienst

terug
 
 
 
 
Kinderdienst Goede Vrijdag, 30 maart

Foto-album
 
Palmpaasstokken maken, 24 maart

Foto-album
 
Voel je thuis, 4 maart

Foto-album
 
Kliederkerk-Babel, 21 januari

Foto-album
 
Doopdienst, 7 januari

Foto-album
 
Kinderkerstfeest, 17 december

Foto-album
 
Jeugddienst, 5 november

Foto-album
 
Overige:
Foto's en filmpjes zijn te vinden onder:
Foto-albums en Mediacentrum
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.