Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente, sectie binnen de Linie, tel.nr. kerkgebouw 0223.614567
 
 
Twee gemeenten, één dak: een viering waard! Twee gemeenten, één dak: een viering waard!

(detail plafondschildering Sixtijnse kapel, Michelangelo)

Wij waren 11 juli 2010 's morgens samen bijeen om te vieren dat het gebouw 'Bethelkerk' het huis van God mag zijn voor onze beide gemeenten.

Voor de gemeente van de Opstandingskerk geldt dat zij met droefheid in het hart het gebouw heeft verlaten waar zij meer dan vijftig jaar de Naam van God heeft aangeroepen.

Voor de gemeente van de Bethelkerk geldt dat zij met een open hand en hart haar zusters en broeders welkom heet in haar midden.

Voor ons gezamenlijk als protestantse gemeente in wording geldt, dat wij geroepen zijn een geestelijk huis in deze wereld te vormen, met Jezus Christus als hoeksteen.

We stonden er met een geopende Schrift, het Woord van God. En de wens dat deze kanselbijbel iedere zondag geopend mag worden om Gods Woord te horen voor deze gemeente. Uw Woord is een lamp voor onze voet, een licht op ons pad. Ontsluit dan onze lippen Heer, en onze mond zal uw lof verkondigen.

We stonden er met broodschaal en beker. Jezus zegt: Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst hebben. Dat wij uit deze schaal en beker steeds opnieuw het heil van God ontvangen.

Wij stonden er met een brandende paaskaars. Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld. Dat het licht van deze kaars ons blijvend aan zijn lichtende aanwezigheid mag herinneren.

Kanselbijbel en paaskaars kregen een plekje in de kerkzaal, met de broodschaal en de beker werd later in de dienst het avondmaal gevierd.

De preek

Foto's

Filmpje
 

terug
 
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.